8 Ağustos 2017 Salı

Saç Dökülmesi

Siz değerli okuyucularımız için hazırladığımız makalede saç dökülmesi üzerine geniş bilgilere yer verdik. Saç dökülmesi nedir , saç dökülmesine ne iyi gelir , saç bakımı nasıl yapılır , keratinli saç maskesi nedir sorularına cevap vermeye çalışacağız. Dikkatli ve uzun bir çalışma sonucu elde ettiğimiz verileri sizlere sunacağız.  Saç dökülmesi çözümünde doğru yerlere değinerek saç dökülmesi sorununuzu çözmeye çalışacağız. 

Saç Dökülmesi

Saç dökülmesi, saçların zayıflaması ve incelmesi gibi farklı sebeplerden meydana gelen bir çeşit sağlık sorunudur. Her yetişkinin, gün içerisinde 50 ile 100 tel arasında saçı doğallığında dökülür. Herhangi bir nedenle bu sayının üstünde bir dökülme yaşandığında mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır. Saç dökülmesinde yaşanan artışı, sabahları yastığınızda ya da duştan sonra dökülen saçlarınızı kontrol ederek çok kolay fark edebilirsiniz. Yine saçlarınızı tararken ya da şekil verirken kendi kendinize bir sayı belirleyebilirsiniz. Sonrasında bu sayıdaki en ufak bir değişikliği bile hemen fark edeceksiniz.

Saç kaybı, bireyin psikolojisinde önemli bir sorun teşkil eder. Bir erkeğin ve kadının en büyük aksesuarı saçtır. Güzel, gür ve bakımlı saçlar her zaman, her ortamda dikkat çeker. Sizi olduğunuzdan şık, bakımlı ve gösterişli yapar. Bu yüzden öz güven sahibi biri olmak için de sağlıklı saçlar çok önemlidir. Kişilerin saç dökülmeleri çoğaldığı zaman psikolojik sorunlar da başlar.


Hem erkeklerde hem de kadınlarda yaşanan saç dökülmesinin tıbbi adı “Androgenetik Alopesi”dir. Erkeklerde buna ek olarak “erkek tipi kellik” de yaşanabilir. Saç çizgisi zaman içerisinde geriye kayar ve seyrelmeler başlar. Genellikle ön hat denilen saçın üst bölgesinde dökülmeler meydana gelir. Kadınlarda yaşanan saç dökülmeleri de her bölgeden dökülme aynı anda meydana gelir.


Saç Dökülmesi Ne İyi Gelir



Saç dökülmesinin nasıl tedavi edilmesi gerektiğini belirlemek için saç dökülmesinin asıl sebebini bilmek gerekir. Aynı zamanda bir tedavi yöntemi de belirlerken duygusal olarak fikirlerimiz de önemlidir. Tedaviye ihtiyacınız olduğunu kabullenmiş ve saç dökülmesi yaşadığınızı kabul ediyorsanız artık tedavi olmanızın da zamanı gelmiş demektir.

Saç dökülmesi , üzüntüden ve stresten kaynaklı oluşabilir. Herhangi bir şok nedeniyle de saç dökülmesi yaşıyor olabilirsiniz.Örneğin bir tiroid rahatsızlığı geçiriyorsanız tabi bu tiroidin çok veya az çalışmasıyla da ilintilidir saçlarınız dökülebilir ya da bildiğimiz gibi kemoterapi saçlarımızı döker.

Kalıtsal nedenlerden ötürü saç dökülmesi aşamalara göre tedavi edilebilir. Saç dökülmesi tedavisi bugün bilimin de ilerlemesiyle saç nakli veya ilaç yöntemleriyle tedavi imkanı sunuyor.Fakat herhangi bir şekilde tedavi değil de görünüm olarak kendinizi rahat hissetmek istiyorsanız peruk veya saç tokaları da çözüm olabilir. Yine saçlarınızı boyamak veya stratejik olarak saçlarınızı taramak da sizi rahatlatabilir. Fakat ne olursa olsun saçlarınızın azaldığını düşünüyorsanız mutlaka dematologa baş vurmanızda yarar vardır. 

Saç Bakımı Nasıl Yapılır

Öncelikle şunu ifade etmekte fayda var. Saç bakımı saçlarımızı herhangi bir soruna karşı korumak için uygulanır veyahut saçlarımızda oluşan ufak problemleri gidermek adına gerçekleştirilebilir. Saç dökülmesi gibi büyük bir problemi saç bakımı yaparak önleyebiliriz. Ancak saç bakımı yaparak saç dökülmesi sorununu tamamen çözemeyiz. 


Zeytinyağlı Saç Bakımı



Zeytinyağının beslenme ve bakım açısından birçok faydasının olduğunu tekrar tekrar anlatmaya gerek yok. Aynı şekilde saç bakımı için de birçok faydası olan zeytinyağı, parlaklık ve canlılık kazandırmakla beraber saçların da uzamasına yardımcı olacaktır. Saçınızın uzunluğuna göre ortalama yarım su bardağı zeytin yağına 1 tane yumurtanın sarısını ekleyin ve oluşan maskeyi saçınıza uygulayın. Maskeyi uyguladıktan 30 dakika sonra saçlarınızı durulayın. Eğer daha iyi sonuçlar almak istiyorsanız yaklaşık 2 saat kadar beklemeniz iyi olacaktır.

Saç Maskesi



1-2 yumurta sarısı saçın uzunluğuna bağlı olarak 
hint yağ ile karıştırını. Bu karışımı saçlarınıza güzelce uygulayın ve yarım saat beklettikten sonra kuru saçlar için SLS'siz doğal şampuanla yıkayın.


Devam edeceğimiz öneriler gerçek manada işinize yarayacak önerilerdir.

  • Taze doğranmış dulavratotu köklerinin 75 gr badem veya ayçiçeği yağı 200 g sık sık karıştırarak, 15 dakika kısık ateşte pişirin. Bir kaba boşaltın ve yıkamadan önce 1 saat için kafa derisine uygulayın.
  • Eşit oranlarda votka ile keten tohumu yağını güzelce karıştırın ve hafif dairesel hareketlerle 10 dakika boyunca saçlarınızı ovalayın, sonra da yarım saat başınızı ılık havlu ovalayın.

Keratinli Saç Bakımı




Saç bakımı yukarıda da bahsettiğimiz gibi ya saçlarınızda herhangi bir problem yaşanmaması için gerçekleştirilir ya da ufak çaplı sorunların tedavisinde gerçekleştirilir. Aslında keratinli saç bakımı bu iki prensipte de işe yarayan cinsten bir saç bakım türüdür. Keratin tırnaklarımızda , cildimizde ve saçlarımızda var olan bir proteindir. Ayrıca detaylı olarak incelendiğinde saç tellerimizin %85 ine tekabül eden bu protein yani keratin saçımızın temel yapısını oluşturur. Şu halde saçlarımızın sağlıklı yapısının bozulması demek , saçlarımızda var olan keratinin azalması anlamına gelmektedir. Yani uygulayacağımız keratin bakımı hem saçlarımız besleyecektir hem de o yukarı da ufak tefek diye bahsettiğimiz sorunlar olan saç kırıkları ve güçsüzlüklere karşı savaşacak ve böylelikle saç dökülmesini de engelleyecektir. 

2 yemek kaşığı keratinli maske ,5 ml keratin (doa kimyadaki şişe keratinin yarısı) ,2 çay kaşığı b5 vitamini, 2 çay kaşığı e vitamini ,1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı karıştırarak saçlarınıza uygulayarak hem saç kuruluğunu hem yıpranmış saçları önleyecek hem de saçlarınızı sağlıklı tutarak dökülmeye karşı koruyacaksınız. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder