13 Aralık 2013 Cuma

Saç Bakımı Hakkında

Saç bakımı hakkında sizlere aşağıda alıntı olarak sunduğumuz yazımız oldukça ayrıntılı ve güzel bilgiler barındırmaktadır. Bizler kadar sizlere faydalı olması dileğiyle iyi okumalar dileriz. 


Saç Bakımı 


Saç güzel görünebilir, ancak bu saç bakımı yapmayacağınız anlamına gelmez. Saç bakımı ; saçların temizlenmesi, doğal saç bakımı, saç derisindeki ölü derinin temizlenmesi ile alakalıdır. Saçlarınızın çevresel ve boyama gibi işlemlerden yıpranması sonucunda saçlarda dökülme bile meydana gelebilmektedir. Bundan kaynaklı saçlarınızı korumanız ve güçlendirmeniz gerekmektedir. Saçlarınıza doğal bakımlar yapmanız bunun en etkili yoludur. Saçlarınızın boyamadan yıpranmaması içinde doğal boyama işlemleri yapabilirsiniz. Bu konulara aşağıda ayrıntılı olarak yer verilmiştir. İyi okumalar dileriz.



Doğal Saç Bakımı


Saç bakımınızda doğal ürünler kullanmanız hem sağlığınız hem de saçlarınızın sağlığı açısından oldukça önemlidir. Saç bakımında kullanacağınız doğal yağlar saçlarınızı dış etkenlere karşı koruyacak ve saçlarınızı daha canlı ve parlak yapacaktır. Aşağıdaki yağlar saç bakımında kullanılabilinir.

Hint yağı


Hint yağı saç bakımında kullanılan bir doğal yağdır. Saçlarınızı besler ve nem dengesini sağlar. Hint yağını hafif ısıtarak saçlarınıza sürebilir ve havlu ile sarabilirsiniz. Yarım saat kadar bekledikten sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Dulavraotu Yağ


Özellikle kuru saç bakımında etkili olan dulvarotu yağı saç bakımında kullanılmaktadır. Dulvarotu yağı saçlarınıza uygulamanız için bal ve yumurta ile karıştırmanız gerekmektedir. Daha sonra saçlarınıza masaj yardımı ile bu karışımı iyice yedirerek yarım saat kadar beklemelisiniz. Ardından saçlarınızı her zaman ki gibi yıkayabilirsiniz.

Saç Bakımı için Ayrıntılar

Saç bakımında en önemli konu saçların temizlenmesidir. Saçların temizlenmesi için parabensiz ve sülfatsız şampuan kullanmalısınız.
Saçlarınızda köpük görmeyene kadar iyi iyi durulayın.Saçlarınızı makine hafifçe kurutun.
Özellikle kıvırcıksa, geniş dişli tarıkla dikkatlice tarayın. Saça büklümlerini açmak için çok sert davranmayın saçlarını koparabilirsiniz.
Mümkün olduğunca saçlarınızı saçarak doğal kurutun. Saç kurtucuları saçlarda elektiriklenme yapmaktadır.
Kafa deriniz kaşıntılı, kuru olursa kepek sorununuz olabilir bunun için zeytin yağı kullanın. 
Saçlarınız hızlı yağlanıyorsa, daha sık yıkanması gerekir. Çok kıvırcık saçlar yağlı değildir ve daha az yıkanabilir. Çok kıvırcık, kalın saçlarınız varsa, çok kuru ve kıvrımlı görünebilir. Saçınızı yıkadıktan sonra saç kremi kullanmanız gerekebilir.
Saçlarınıza keratin tedavisi altında sunulan ve formaldehit içeren düzleştiriciler yapmamalısınız. Saç dökülmesinin sebep olduğu şeylerden biride bölünmüş uçlardır. Bundan kaynaklı saçlarınızı düzenli kestirmeniz en azından uçları aldırmanız gerekemektedir.

Doğal Saç Boyası

Doğal saç boyaları kimyasal içerikleri olmadıkları için daha sağlıklıdırlar. Doğal saç boyalarındaki tek sıkıntı istediğiniz renkleri elde edememenizdir. Fakat çok daha sağlıklıdırlar eğer aşağıdaki doğal saç boyaları istediğiniz rengi elde etmenizi sağlıyorsa mutlaka denemelisiniz. 
Ceviz ; Kahverengi renkte saç boyama için kullanılan ceviz kabuğu doğal bir saç boyasıdır. Ceviz ile saç boyaması yapabilmek için;
Yeşil kabuğu doğrayarak biraz su ile karıştırın ve saçlarınıza bulamaç olana kadar karışmış olan bu karışımı sürüp bekleyin.

Çay, kahve, kakao ;
siyah çay saçları kahverengi rengini boyamak için idealdir. iki çorba kaşığı kaynar su iki bardak siyah çay dökün ve yaklaşık bir saat boyunca düşük ısı da kaynatın.Sıcak çay yaprakları bir plastik torba ile başınızı sarın veya bir havlu sarın ve saç istenilen yoğunluğa ulaşana kadar 20–40 dakika tutmalısınız. Kahve de saçlarınızın koyulaşmasını ve saçlarınızın beyaz tellerden kurtulmasını sağlar. Kakao doğal boyalar arasındadır Kına ve kakao tozu eşit miktarda bir kapta karıştırılır ve az miktarda su ile karıştırılır ardından saçlara sürülerek 45 dakika bekletilir. Daha sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Eğer saçlarınız daha koyu olsun istiyorsanız daha uzun süre daha açık olsun istiyorsanız daha kısa süre bekletmelisiniz.

Kaynak:  medium.com 

1 yorum: