15 Kasım 2013 Cuma

Kuru Saçlarda Bakım

Bir çok sebepten kaynaklanan kuru saçlar sadece hoş olmayan bir görüntü değil aynı zaman da saçlarınızın yıpranmasına ve sağlığını yitirmesine de neden olmaktadır. Bundan kaynaklı kısa ve öz bir şekilde kuru saç nedenlerinden ve daha sonra kuru saçlara nasıl bakım yapacağınızdan bahsedeceğiz. 



Kuru Saç Nedenleri 


Saçlarınız bazen kendi yapılarından dolayı bazen de çevresel koşullardan dolayı kuru, yıpranmış, mat ve kötü görünebilirler. Kendiliğinden yani ırsi yapıdan dolayı bu özelliklere sahip olan saçlar bazen doğal bazen de daha profesyonel metodlar ile canlı, sağlıklı bir yapıya kavuşturulabiliyorlar fakat bu işlemlerden sonra yeniden çevre koşullarına maruz kalmaları saçların güzelliğini tekrar kaybetmesine neden oluyor.

Bu çevresel faktörler arasında iklim koşulları, kötü beslenme, yoğun gerginlik ve kötü psikolojik durum, hastalık ve rahatsızlıklar, yanlış bakım gibi onlarcası yer alıyor. Eğer sizin saçlarınız da bunlar yüzünden kötü görünüyorsa ve kuru, yıpranmış bir yapıya sahiplerse evinizde saç bakımınıza dikkat ederek ve  bazı metodları kullanarak bu sağlıksız durumun önünü alabilirsiniz.



Kuru Saçlar İçin Evde Bakım Önerileri


Kuru, kırılgan saçlar genellikle parlak değildir ve genellikle sağlıksız görünmektedir. Aynı zamanda aşırı kırılma yaşar ve bölünmüş uçlara sahiptir, bu yüzden zaman zaman asi olabilir. Bu faktörler, şık ve sofistike bir saç modeli elde etmeyi zorlaştırır. Bu yüzden kuru saçları yıkamak, şekillendirmek ve mümkün olduğunca fazla nem almasını sağlayacak şekilde dikkat etmek önemlidir. Saçlarınızı nemlendirerek, daha parlak, daha yumuşak ve genel olarak daha sağlıklı görünecektir. Kuru saçlara bakım yaparken;


  • Saçlarınızı daha az yıkayın. Kuru saça sahip olduğunuzda, çok sık yıkamak nemi saçınızdan atacağı için saç tellerinin daha da susuz kalmasına neden olur. Şu anda her gün yıkıyorsanız, her iki güne geçin.   Nemi saçınızda tutmak için mümkün olduğunca az yıkayın.  Kökleriniz yağlı görünmeye başlarsa veya saçlarınız yıkamalar arasında düzse, fazla yağı emmek için kuru bir şampuan kullanın .
  • Şampuan yerine bir temizlik kremi de kullanabilirsiniz. Geleneksel şampuanlar saçlarınızı kurutan sülfatlar ve diğer kimyasalları içerir. Şampuan ile yıkamak yerine, aynı zamanda temizlemek ve koşullandırmak için doğal yağlar kullanan bir temizleme kremi kullanın. Saçlarınızı temiz ve nemlendirilmiş olacaktır. 
  • Temizleme koşullandırıcısını uygulamadan önce saçınızın tamamen su ile doymuş olduğundan emin olun. Bir temizlik koşullandırıcı kullanırken, saçlarınızın köklerinden uçlara uygulayın.  Temizleyici bir saç kremi saçınızı temiz tutabilse de, şekillendirme ürünlerinden, derin iyileştirme tedavilerinden ve nemden  hala daha fazlasını elde edebilirsiniz.  
  • Temizleyici bir saç kremi kullanmak istemiyorsanız, sülfatsız, doğal bir şampuanı tercih edin. Argan yağı, badem yağı, hindistan cevizi sütü, bal, aloe vera, shea yağı ve nemin saçlarını kesmeyecek diğer organik doğal maddeler içeren bir formül arayın. 
  • Saçlarınızı serin su ile durulayın. Saçınızı yıkadıktan sonra yıkarken, sıcak su kullanmayın. Isı aslında saçlarınızı kurutabilir, daha da kırılgan ve susuz bırakabilir. Bunun yerine, şampuan veya temizleme koşullandırıcıyı saçınızdan durulamak için soğuk su kullanın.  
  • Saçlarınızın son durulanması için soğuk su kullanmak iyi bir fikirdir. Sadece kütikülü kapatmaz ve nemi kilitlemekle kalmaz, aynı zamanda saçınızın daha parlak görünmesini sağlar. 
  • Saçınızı doğal kıllı bir fırça ile fırçalayın. Kuru saça sahip olduğunuzda, sentetik kıllara sahip bir fırçanın kilitlenmeye yol açması, saçlarınız kırılmasına neden olur. Saçınızı daha kırılgan bırakan statik elektriğe de neden olabilir. Bunun yerine, daha kibar olan doğal kıllara sahip bir fırça tercih edin.   
  • Saç maşası veya fön makinesi gibi ısı şekillendirme araçlarını kullanmak saçlarınızı daha da kurutabilir. Isı şekillendirme kullanımınızı haftada bir kez sınırlamak en iyisidir. Saçınızın kurumasını sağlayarak saçınızdaki nem kaybına da neden olabilirsiniz, bu nedenle mümkün olduğunda saçlarınızı hava ile kurutun.  
  • Saçınızı ısıtırken, daima ısı koruyucu bir ürün uygulayın. Saçınızı ekstra nemle kaplar, böylece saçınız ısındığında doğal nemini kaybetmez.  İnce veya ince saçlarınız varsa ısı koruyucu sprey kullanın. Kalın veya kıvırcık saçlarınız varsa ısı koruyucu losyon veya krem ​​kullanın. 
  • Bir saç yağı kullanın. Kuru saça sahip olabileceğiniz tüm ekstra neme ihtiyaç duyar, böylece şekillendirme rutininize bir saç yağı ekleyerek saçlarınızı nemlendirmek için iyi bir yoldur. Sadece nemi eklemek için değil, saçınızın daha pürüzsüz ve parlak görünmesini sağlamak için ıslak veya kuru saçlar üzerinde kullanabilirsiniz.   Argan yağı kuru, kırılgan saçlar için en iyi saç yağıdır. Islak saçlar için ellerinizin arasına az miktarda yağ sürün ve pürüzsüzlük ve parlaklık için saçlarınızdan geçirin. 
  • UV korumalı bir saç spreyi kullanın. Saçınızı şekillendirmeyi bitirdiğinizde, muhtemelen bir saç spreyi ile saçlarınızı stilini bitirmek isteyeceksiniz. Alkol içermeyen bir formül kuru saçlar için en iyi seçimdir çünkü saç tellerinizi kurutmaz. Bununla birlikte, aynı zamanda, UV koruması sunan bir sprey seçmelisiniz, böylece saçınızı  güneşten korumuş olursunuz ve  endişelenmenize gerek kalmaz.  

Kuru saçlara bakım bu adımlar ile son derece kolaydır. Bunun dışında ekstra olarak saç maskeleri ve doğal yağ karışımları kullanabilirsiniz. Önerilerimize uyun ve kuru saçlara elveda deyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder