19 Kasım 2013 Salı

Dökülen Saçlara Bakım


Saç dökülmesi hem kadınlar hem erkeler için ciddi bir sorundur. Bazı nedenler haricinde uygun bakımlar ve kürler ile saç dökülmesinin önüne geçilebilir. 

Saç Dökülmesini Engelleme 


Saç birçok neden bağlı olarak dökülür. Dökülmenin nedeni tespit edilmeden doğru bir tedavi yaklaşımı sağlanamaz. Bu nedenle dökülmenin hangi nedenle olduğunu bilmek önemlidir. 

Saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilir. Erkeklerde daha sık olarak rastlanan Saç Dökülmesi, 25 yaşına kadar erkeklerin %25'ini, 40 yaşına kadar %40'ını, 50 yaşına kadar %50'sini etkiler. 

Saç Dökülmelerine Karşı Lavanta Kürü 


Saç dökülmesine karşı uygulaması oldukça kolay olan bitkisel kür önermekteyim. Bu kürü evinizde kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Lavantanın doğru türü en faydalı olanıdır. 

Bir tutam (yaklaşık 5g) lavantayı 750 ml kaynamakta olan suya ilave ediniz. Yaklaşık beş dakika yüksek sıcaklıkta (kaynama noktasına yakın) demleyiniz. Demleme tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz ve ılıkken süzünüz.  

Eğer, saçlarınız temiz ise demlediğiniz lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayınız ve yarım saat nüfuz ettiriniz. Yarım saat nüfuz ettirdikten sonra sadece suyla durulayınız.   Eğer, saçlarınız kirli ve fazla yağlanmış ise, önce yeşil sabun veya şampuanla yıkayınız. Sonra demlenmiş lavanta suyu ile yıkayarak, yarım saat nüfuz ettiriniz. Daha sonra sadece su ile durulayınız. Saç dökülmesi durana kadar haftada bir-iki defa uygulanır. Saç dökülmesi durduktan sonra önleyici amaçlı olarak zaman zaman uygulanır.


Kepekli Dökülen ve Kırılan Saçlara Özel


Çemen tohumu ile yapılan bu kür saç dökülmesi için birebirdir.  Çemen tohumlarını önceden çektiriniz ve saçınıza uygulamadan önceki gece suda bekletiniz. Daha sonra oluşan macunu masaj yaparak saçınıza iyice yediriniz. Macunu saçınızda 15-20 dakika bekletiniz. Çemen tohumu, kepeğe, saç dökülmesine ve kellik sorununa iyi gelmektedir.


Saç Dökülmesine Çözüm : Hindistan Cevizi Yağı 


  • Hindistan cevizi yağı
  • Bal
  • Tarçın
  • 2 yumurta
  • Ispanak
  • Kişniş
  • Badem yağı

Hazırlanışı: Hindistan cevizi yağı, bal, tarçın ve yumurtayı birlikte karıştırarak özel karışım elde ediniz. Ardından masaj yaparak saç derinize uygulayınız.15 dakika sonra saçınızı yumuşak bir şampuan ile yıkayınız. Bu karışımı haftada 3-4 kez uygulayabilirsiniz.


Karanfil Kürü 

Karanfil yağı, genellikle tıbbi amaçlar için kullanılsa da, bazen saç bakımı için diğer yağlarla karıştırılır. Bir kısım diş karanfil yağı ile üç kısım okaliptüs yağı karıştırın ve saç dökülmesini önlemek için saç derisine sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder