8 Ağustos 2017 Salı

Brezilya Fönü

Sizler için hazırladığım yazımda brezilya fönü konusuna değineceğiz. Son dönemlerde çokça popülerleşen brezilya fönü konusuna birde bizim gözümüzle bakmanız önemlidir. Çünkü içinde keratin geçen bu uygulama oldukça garip bir içeriğe sahiptir. Önceki yazılarımda da sunduğumuz bilgiler ışığında  keratin saçta var olan bir proteindir ve saçları düzleştirmez. Yoksa herkesin saçı düz olurdu.  Bizde buna rağmen brezilya fönü uygulaması yapanların nasıl saçları düzleştirdiğini iddia ettiklerini incelemek ve size gerçekleri aktarmak istedik. Karşılaştığım sonuç bizi dehşete düşürdü. Brezilya fönü keratin gibi sağlıklı bir proteinin arkasına saklanarak formaldehit gibi zararlı ve kanserojen etkiye sahip bir malzemeyi saçlarımıza uyguluyorlar. Bizlerde bu formaldehitli bakımın size zararları nelerdir aktarmak isteriz. 

Brezilya Fönü


Bayanlar arasında oldukça popüler olan brezilya fönü normal fön olarak düşünülmemelidir. Çünkü normal fönde tamamen saç kurutma makinesi ve tarak yeterlidir. Brezilya fönünde ise saça keratin ve formaldehit verilerek daha parlak, sağlam, kalın telli ve düz görünümü hedefleniyor. Bu işlem normal föne göre çok daha uzun süre kalıcıdır.Fakat saça etkileri çok daha zararlı hatta kanserojendir.



Brezilya Fönü Fiyatları



Brezilya fönü fiyatları şehirden şehire kuaförün kalitesine göre değişiklik göstermekle beraber her şey dahil (serum, bakım kiti vs.) 200 TL ile 800 TL arasında değişim göstermektedir.

Brezilya Fönü Nasıl Yapılır




  • Öncelikle saçlarınızı SLS'siz şampuanla yıkanır.
  • Saçlarınızı 5-10 dakika havluda dinlendirdikten sonra sıcak fön kullanmadan hafifçe kurutulur. 
  • Saçlarınızı 4 bölüme ayrılır.
  • Saçınızın cinsine ve uzunluğuna bağlı olarak 80 ml’i geçmeyecek şekilde keratinli formaldehiti saç derinize, ense ve yüzünüze değmeyecek biçimde saçlarınıza sürülür. 
  • Uygulanan bölümlere keratin tarak yardımıyla yedirilir. . 
  • Uygulama sonlandıktan sonra tüm saçınızı bone yardımı ile bir araya toplanır  ve bu şekilde 20 dakika bekletilir. 
  • Yine çok sıcak olmamak şartıyla saçlarınızı fön yardımıyla kurutulabilir. 
  • Saçlarınızın kalın telli ise düzleştiricinin derecesi  230, eğer ince telli ise 205 derecede  olacaktır. 
  • Her tutamın üzerinden 9 ya da 10 defa saç fönlenerek geçilir.  
  • Keratin yükleme veya brezilya fönü bu uygulama sonrası düz saçlara kavuşmanızı sağlar ama formaldehitte saçınızı ve ısı ile solunumunuza zarar vermiştir. 
  • Kuaför çıkışında saçlarınızın yıkanmaması 2-3 gün bekletilmesi söylenir.  

Fakat tekrar belirtmek gerekir ki  bu işlemlerin hepsi kansere yol açabilir. Formaldehit denen malzeme keratinden apayrı kimyasal bir maddedir.Lütfen bu uygulamalar için iyice düşünün. Güzellik sağlığınızdan önemli olmamalıdır.

Evde Brezilya Fönü Nasıl Yapılır




Eğer kuaföre gidip para harcamak sizi maddi yönden sıkıntıya sokuyorsa Brezilya fönünü evde yapmak mümkündür.Fakat unutmamalısınız ki zaten kanserojen bir madde olan formaldehiti uygulamak tehlikeli bir de bu uygulamayı bilinçsizce uygulamak çok büyük sorunlar yaratabilir. Ayrıca evde yeterli havalandırma sağlamaz iseniz çocuklarınız ve eşinizde etkilenebilir. 


Brezilya Fönü Zararlı Mı ?



Kalıcı fön çekmek için kullanılan formaldehid kimyasalının doğal keratinle miktarlarını ayarlamak son derece hayatidir. Bu yüzden evde kalıcı fön uygulamanız biraz sakıncalıdır. Brezilya fönü konusunda bilgi ve tecrübesi olmayan kuaförlerde de kalıcı fön uygulaması yaptırtmak riski daha da arttırmaktadır.  Kalıcı fön’ün zararı formaldehid isimli kimyasalın keratinle karışımında doğru miktarda kullanılmamasından kaynaklı olarak saç dökülmesi yaşanabilir. Saç dökülmesin derken, tamamen kel kalabilirsiniz.


Brazilya fönü, keratin yüklemesi, keratin tedavisi, Japon kalıcı saç düzleştirme ... adı her ne olursa olsun size uygulanan her bakımda öncelikle içeriği hakkında bilgi edinmeniz önemlidir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder