15 Mayıs 2015 Cuma

Kadınlarda Saç Kepeklenmesi

Kepek sadece erkek bir problem değildir. Tabii ki, erkekler zaman zaman kaşıntılı pulların olması konusunda daha riskli  olabilirler, ancak bu bazen utanç verici bir problem olarak  sadece onlar için geçerli bir durum anlamına gelmez.İlk olarak neden kepek sorunu yaşadığınızı ve ondan kurtulmak için neler yapabileceğinizi bir göz atalım.

 Kadınlarda Kepek Nedenleri 


Bir nemlendirici sürmenin kaşıntıyı rahatlatabileceğini düşünebilirsiniz. Ancak kepek kuruluktan kaynaklanmaz. Aslında, kafa derisi pul pul olduğunda, çok fazla yağ ve zararsız bir maya olduğu anlamına gelebilir. O maya, ekstra yağ ve ölü deri hücrelerini besleyebilir ve onları daha sık dökebilir.  Saçlarınızı her gün yıkamanıza gerek olmadığını hepimiz biliyoruz, ancak kepekiniz olduğunda daha sık yıkamanız gerekebilir. Çok fazla şampuan ile saç yıkama, doğal yağları saç derisinden uzaklaştırarak tahrişe neden olabilir.

Bununla birlikte, kepekiniz varsa, saçınızı yıkamamanız, daha fazla yağ ve ölü deri hücrelerinin oluşmasına neden olur, daha önce bahsettiğimiz maya için harika bir yemek sağlar. Normal şampuanı da kullanmayın. Kepek tedavisi için özel olarak yapılmış bir ürüne ihtiyacınız olacaktır.


Kadınlarda Kepek Sorununa Çözüm


Bazı insanlar diğerlerine göre kepeklenmeye daha eğilimlidir. Ve zaman zaman kepek alan bu  şanslı  kişilerden biriyseniz diyetinize de dikkat etmeniz gerekir.   Doymuş ve trans yağların düşük olduğu iyi bir diyet, saç derinizi ekstra yağ üretmeye devam edecektir, zira çinko ve B vitaminleri ile daha fazla meyve ve sebze tüketmeniz gerekir.  

İster inanın ister inanmayın, kaşlarınıza, burnunuzun kenarlarına ve hatta kulaklarınıza kepek alabilirsiniz! Kepek fazlalığı yağdan kaynaklandığından, fazlalığı olan noktalar kepek üretmeye uygundur. Bu bölgeleri kepek önleyici şampuanla da hafifçe yıkayın. 

Kepeğiniz için bir hafta veya iki hafta sonra kepek ile herhangi bir iyileşme görmüyorsanız, daha ciddi bir durumunuz olmadığından emin olmak için doktorunuza başvurmanız gerekebilir.


Kepek Karşıtı Tonik


Saç derisinin maruz kaldığı hem dışsal etkenler hemde biolojik yapının yaşadığı dengesizliklere bağlı gelişen kepeği özellikle vitamin ve kısmi peeling etkisi gösteren minerallerle beslemek, hem saç derisinin sağlığına kavuşması hemde güçlü saç tellerine sahip olmak için en etkili bakım uygulaması olacaktır.

B3 vitaminiyle saçın yağlanmasını baskılar ve saç köklerini beslerken,çinko oksit ve kükürtün saç derisindeki florayı düzenleyerek kepeğin ana nedenini ortadan kaldırmasıyla önemli ölçüde kepek oluşumunu engellemektedir.

salisilik asitin mikro ölçekte gerçekleştirdiği soyulma ile saç derisinde tabakalaşmış kepeklenme yok edilerek kısa vadede güçlü bir kepek karşıtı bakım uygulaması bu ürünlerle gerçekleştirilmiş olmaktadır. Bunun için edinmemiz gereken ürünleri başlıklar halinde şöyle sıralayabiliriz.



  • 10 ml B3 Vitamini 
  • 10 ml Kükürt
  • 20 gr Çinko Oksit
  • 10 gr Silisilik Asit
  • 200 gr kolonya


Kepek Karşıtı Tonik Hazırlamak



Salisilik asit alkolde çözülen bir yapıya sahip olduğundan ev koşullarında kolonya kullanarak toniği hazırlamak en pratik yöntem olacaktır. 200 gr kolanyada çözdüğümüz salisilik asit karışımın içine sırayla B3 vitamini, kükürt ve çinko oksiti ekleyerek iyice homojenize olması için bir kaç dakka boyunca çalkaladıktan sonra, kepek karşıtı toniğimiz hazır demektir.


Haftada bir ve 5 dakka kadar uyguladıktan sonra yıkamamız gereken bu kepek karşıtı bakım uygulaması bilinen en güçlü kepek nkarşıtı uygulama olarak kepek propleminizi yok edecektir. 


Konumuzla alakalı olara " Kadınlarda Saç Dökülmesi Nedenleri " başlıklı yazımıza da dikkate değer olduğunu vurgulayarak iyi okumalar dileriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder