8 Ağustos 2017 Salı

Keratin Şampuanı

Sizler için hazırladığım keratin yazılarımın sonuna yaklaşıyorum. Bu hazırladığım 5 yazılık dizide olabildiğince saçlarımıza uygulayabileceğimiz keratini dikkatlice incelediğimi düşünüyorum Son yazımda siz değerli okuyucularım için keratin şampuanını inceledim. Çünkü keratin bakımı öyle çok yönlü bir bakım ki saç bakım kremi olarak farklı farklı uygulamalara sahip. Bu noktada keratin şampuanını incelemeyi uygun gördüm.Ardından keratin bakımı evde nasıl yapılır sorusuna cevap aradım ve sülfatsız şampuana da değinmek istedim , çünkü şampuanların doğal olanlarını da bu vesileyle sizlere aktarmak istedim. Şimdiden iyi okumalar dilerim.

Keratin Şampuanı


Keratin şampuanı saç güçlendirici ve hacim arttırıcı özelliklere sahiptir. Araştırmacılar, keratinin güçlü bir aktif bileşen olduğunu ve çoğu uygulamada da iyi sonuçlar elde ettiğini saptadılar.Sonuç vermesi saçınızın uygulamaya başlamadan evvel ki haline göre değişiklik gösterecektir.




Keratin zaten vücudumuzda üretilen bir proteindir. Keratinin yan etkisi gözlenmemektedir..Bununla birlikte keratin diye satılan her ürün aynı değildir. Saf keratin kullanmaya dikkat etmeliyiz. Keratinli şampuan diye satılan her ürünü incelemeniz de fayda vardır.



Sülfatsız keratin şampuanları en sağlıklı olanlardır. Bu maddenin yani sülfatın kafa derisinin yanması, tahrişi ve kaşınmasına neden olduğu tartışmasız gerçektir. Ayrıca kıl köklerine zarar verebilir. Parafenilen diamin (PPD) aynı semptomlara yol açabilecek başka bir geleneksel şampuan bileşenidir. PDD buna karşı duyarlı kişilerde kontakt dermatit ve kepeklenmeye yol açar. Bu bileşeni içermeyen bir keratin şampuanı almak ve saçınıza uygulamak için en iyisidir.



Genelde, bir keratin şampuanı, kafa derinizdeki nemi aşağı çeker. Bu, normal veya yağlı saç derisi bulunan insanlar için bir problem yaratmaz. Bununla birlikte, çok kuru saç deriniz varsa, saçlarınız tahriş olabilir veya bu oluyormuşçasına hissedebilirsiniz. Kuru saç derisi olan insanlar keratin şampuanını nemlendirici kremle kullanmalarında fayda vardır. Bu kombinasyon, daha kuvvetli, daha esnek ve parlak bir saç elde etmemize ve saçlarınızı beslemeye yardımcı olacaktır.


Evde Keratin Bakımı



Daha önce de belirttik ama burada bir kez daha evde bitkisel keratin nasıl yapılır sizlere araştırma sonucunda en etkili bakımı yazanlardan alarak yayınlayalım. Eğer evinizde keratin bakımı yapacaksanız, keratinli maskeyi saçınızda daha fazla bekletmenizde fayda vardır. Ayrıca maskeyi, doakimya.com sitesinden alabileceğiniz keratin, b5 vitamini ve e vitamini ile zenginleştirebilirsiniz. Yapacağınız bakım için kullanabileceğiniz tarif şu şekildedir.

  • 2 yemek kaşığı keratinli maske 
  • 5 ml keratin (doa kimyadaki şişe keratinin yarısı) 
  • 2 çay kaşığı b5 vitamini 
  • 2 çay kaşığı e vitamini 
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
Yukarıdaki maddeleri karıştırıp saçlarınızda 1-2 saat bekletin saçınızı yıkayın (saçınızda bir gece beklemesi daha iyi olur. Karışım saçınızda beklerken saçınıza bir bone takmanız ve 10 dakikada bir sıcak havluyu saçınıza tutmanız daha faydalı olacaktır, böylece düşük ısı yaptığınız karışımın saçınıza iyice işlemesini sağlar. Sıcak havlu uygulayarak 1 saat bekletmeniz yetecektir. Bu bakımı yaparken saçınıza kesinlikle maşa ile ısı uygulamayın. Eğer vaktiniz varsa maskeyi saçınızda bir gece bekletebilirsiniz.

Sülfatsız Şampuan



Şampuanların büyük bir kısmı sodyum ve sodyum türevi hammaddeler barındırır. Sodyum ve türevleri, şampuanların yıkama esnasında köpürmesine yarar. En yaygın inanışlardan biri de şampuanın yıkama esnasında ne kadar fazla köpürürse saçları o kadar iyi temizleyeceğidir ki bu tamamen bir yanılgıdır. Köpük denilen oluşum, aslında şampuanın içeriğindeki maddelerin havayla teması sonucunda oluşan bir olaydır.



Saçlarda temizlik işlevi gören şey aslında şampuanın içindeki kimyasallardır. Köpük sadece görüntü sağlar. Her ne kadar sağlığa zararlı maddeler içerse de köpük; sıvı el sabunlarında, şampuanlarda, bulaşık deterjanlarında ve benzerlerinde sıkça kullanılır. Şampuanın içindeki köpükle, otomobillerin yıkandığı köpük aslında aynı maddelerden meydana gelir. Hiç de iç açıcı olduğu söylenemez değil mi?
Sodyum ve sülfat içeren şampuanları saçlardan tamamen durulayabilmek için çok fazla su harcanmalıdır. Duş esnasında harcanılan suyla tam anlamıyla saçtan arıtılabildikleri iddia dahi edilemez. Sülfatlı ham maddeler saç derisinde kaldıklarında saç köklerinin zayıflamasına ve saçların dökülmesine yol açar.

Sülfatlı maddelerde kanserojen etkiye sahiptir , özellikle çocuklarda göz sağlığını olumsuz etkilerler, saç köklerine zarar vererek saçlarda zayıflama ve dökülmeye sebep olurlar, deriye zarar verirler, kalbe ve ciğerlere sirayet ederek iltihaplara sebep olurlar ve çevreye zararlıdırlar.


Keratin Şampuanı Markaları


Çok fazla işlem gören saçlar için Keratin içerikli ürünler tavsiye edilmektedir. İnternette de en ucuz ve uygun fiyatı olan keratin içerikli ürünlere erişebilirsiniz. Çok kolay kırılan saçları yenilemek açısından yardımcı olan kremli şampuanlardan memnun kalacaksınız. İçeriğinde akışkan bulunan birçok şampuan cezbedici kokuya sahiptir. İlgili ürünleri sadece internetten değil eczanelerden ya da aktardan da edinebiliriz.




Kadınların en fazla kullandıkları keratin içerikli ürünler aşağıdakilerdir.



Sysoss Professional Şampuan 
Xtreme Şampuan 
Urban Şampuan 
ProKeratin Şampuan 
Chı Şampuan 
Revlon fleks Şampuan 
GK Pro Keratin Şampuan 
Fleks Şampuan 
Keratin Oil Champ Şampuan


Keratin şampuan genelde saçların keratin azalması yaşayan kadınlar içindir. Eğer saçlarınız kuru ise saçlarınızı daha fazla kurutabilir. Bundan kaynaklı keratin şampuan kullanıken dikkat etmenizde fayda vardır. 

1 yorum:

  1. ben kesinlikle intense keratin organik şampuanı kullanmanızı öneririm zaten market şampuanlarına artık zerre güvenim kalmadı paraben tuz hep saç diplerine zarar veriyor

    YanıtlaSil