20 Kasım 2013 Çarşamba

Kepekli Saçlara Bakım

Kepek, oldukça utanç verici ve güveni düşürücü bir durum olsa da, çoğu durumda çok ciddi bir rahatsızlık değildir. Bu yüzden, sadece evde tedavi etmeyi denedikten sonra  bir uzmana danışmanız daha olağandır.

Kepekli Saçlar için Ne Yapmalı 


Sebore de denilen kepek, genç ve yaşlı birçok insanın saç derisini hedefler. Dahası, sivilce ve sivilce gibi diğer cilt sorunlarına yol açar. Kepek nasıl tedavi edeceğini konuşmadan önce, neyin sebep olduğunu belirtmek gerekir. Kötü saç fırçalama ve şampuanlama alışkanlıkları, kuru cilt, stres ve uygunsuz diyetler nedeni ile meydana gelmektedir. Bu sebeplerden kaynaklanan kepek sorunu için aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz.


Kepekli Saçlara Çözüm


Kepekli saçlar için evde bulabileceğiniz malzemeler ile bir çok çözüm üretebilirsiniz. Eğer kepek sorununa karşı zaytinyağı denediyseniz ve bu geleneksek tedavi işinize yaramadıysa aşağıdakileri deneyebilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı ve Limon Masajı


Hindistan cevizi yağı saçı besler, limon suyu ise kepekleri zararlı kimyasallar kullanmadan evde tedavi etmeye yardımcı olur. Aşağıda verilen en kolay  tariftir.


  • hindistan cevizi yağı 2 yemek kaşığı ısı ve eşit miktarda limon suyu ile karıştırın. 
  • Saç derisini hafifçe karışımla masaj yapın. 
  • Şampuan ile yıkadıktan sonra durulamadan önce 20 dakika bekletin.


Çemen Tohumu



Kepeği tedavi etmek için çemen otu  kullanmak için  talimatları takip edin. Bir çemen suyu hazır edin veya methi tohumlarını gece boyunca suda bekletin.   Artık suyu boşaltın ve yumuşatılmış tohumları bir macun haline getirin.  Macunu yaklaşık bir saat bekletin.  Hafif bir şampuanla durulayın.

Karbonat ile Kepek Tedavisi


Kepek tedavisi evde  karbonat ile de yapılabilir. Kepek tedavisi için karbonat kullanmak için saçınızı biraz ıslatın.  Saçlarınızı ıslak tutarak, saç derisine bir kaşık dolusu karbonat dökün.  Yıkamadan önce 60-90 saniye bekletin.

Çay Ağacı Yağı ile Kepeklere Son ! 


Çay ağacı yağı evde kepek tedavisi için başka bir yoldur. Kepekleri  evde kolayca tedavi etmek için aşağıdaki talimatları izleyin.


  • Saç derisine birkaç damla çay ağacı yağı dökün ve eşit olarak dağıtın. 
  • 2: 5 dakika bekletin. 
  • Hafif bir şampuanla yıkayın.


Elma  Sirkesi  ile Kepek Tedavisi 


Kepekli saçları evde tedavi etmek biraz zor olabilir. Elma sirkesi kepek ve saç dökülmesi için en iyi ev ilaçlarından biridir.  Elma sirkesi ile kepekleri gidermek için ;


  • elma sirkesi ve su eşit parçalarını karıştırın ve bir kenara koyun. 
  • düzenli bir saç yıkamadan sonra karışımı ıslak saçlarınıza uygulayın. 
  • saç derisine iyi masaj yapın ve durulamadan önce 15 dakika bekletin.


Kına veya Mehndi ile Kepeklere Çözüm


Bu basit kına  ile kepek tedavisi sağlanabilir. Kına saç tellerini yumuşatır, limon suyu ise kepek tedavisinde harikulade çalışır.

Kına veya Mehndi'yi çay likörü, lor ve limon suyuyla karıştırın.  Bu karışımı yaklaşık 8 saat bir kenara koyun.  aç diplerine ve saçınıza uygulayın.  Yaklaşık 2 saat bekletin ve sonra iyice yıkayın.


Neem Suyu ile Kepek Tedavisi 


Neem, anti-bakteriyel özelliklere sahiptir ve kepek için harika bir ev ilaçtır. Kalın bir macun oluşturmak için bir mutfak robotu içinde neem yapraklarının bir demetini öğütün.  Bu macunu saç derisine uygulayın ve 10 dakika bekletin.   Su ile yıkayın.


Kepek tedavisinde genelde doğal yöntemler başarılı olmaktadır. Yukarıda sizin için en uygun basit karışımı yapın ve saçlarınıza 1-2 hafta uygulayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder